Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake

0
142

Još jedan novi Mercedes stigao je na tržište u formi modela AMG CLA 45 Shooting Brake, čime je broj aktuelnih AMG modela povećan na šest. Novitet u katalogu zauzima mesto iznad CLA 35 Shooting Brake i opremljen je istim dvolitarskim motorom.

Ovaj agregat sa četiri cilindra nalazi se i u ostalim AMG modelima sa oznakom 45. Snaga osnovnog modela kreće od 385KS i ide do 420KS i 500Nm u verziji CLA 45 S Shooting Brake. Snaga se šalje na sve točkove preko 4MATIC osmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 4 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 270km/h. Kontrola trakcije i šasije preneseni su iz ostalih modela sa oznakom 45, što znači da postoji i Drift režim u okviru Dynamics Plus paketa. Ostali režimi – Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual i Race – regulišu na različit način rad menjača, igibljenja i distribuciju obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine.

Novi model ima podesive amortizere, za koje Mercedes tvrdi da rezultuju većom stabilnošću, agilnošću i komforom u odnosu na prethodnu generaciju ovog modela. Vozač može da bira mekše i udobnije podešavanje ogibljenja ili tvrđu opciju za vožnju na stazama.

CLA 45 Shooting Brake ima nešto agresivniji dizajn od modela 35. Tu su nova maska radijatora sa vertikalnim otvorima, nešto prošireniji profil na prednjem delu i naglašeniji blatobrani za minimalno prošireni prednji kolotrag.

Veliki zadnji difuzor i cevi izduvnog sistema prečnika 90mm su na zadnjem kraju, a kapacitet prtljažnika je 505 litara. Otvor prtljažnika širok je 871mm, što je povećanje za čak 236mm u odnosu na stari model.

Enterijer je fokusiran oko MBUX multimedijalnog sistema i obuhvata dva ekrana na centralnoj konzoli. Sportska sedišta i upravljač preuzeti su direktno iz A 45.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here