Novi Hyundai i10 stiže u Frankfurt

0
157

Hyundai je ovom slikom najavio premijeru modela i10 na Sajmu automobila u Frankfurtu, a za sada nije poznato da li je reč o konceptu ili serijskoj verziji.

Na slici je prikazan samo dinamično dizajnirani C stub autmobila koji bi trebalo da zameni aktuelni i10 posle njegovih šest proizvodnih godina. Hyundai uporedo radi i na novom i20, koji je ranije pod kamuflažom snimljen na evropskim putevima.

Detalji enterijera još nisu prikazani, ali se očekuje da će južnokorejski proizvođač uložiti trud da poveća kvalitet izrade i ugradi napredniju tehnologiju, sa više opcija za povezivanje eksternih uređaja, bežičnim punjenejm telefona i aktivnim bezbednosnim sistemima u najvišim paketima opreme.

Ne očekuje se veće povećanje prostora u kabini, pošto je aktuelni i10 neznatno kraći od novog Picanta, sa kojim će i ubuduće deliti platformu i mehaničke komponente. Od motora će verovatno u ponudi biti poznata jednolitarska benzinska jedinica sa tri cilindra, 1,2 litarski atmosferski benzinski agregat sa četiri cilindra i jednolitarski turbo benzinac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here