Lotus najavio hipermodel Evija

0
72

Lotus će 16. jula u Londonu predstaviti električni hipermodel Evija. Model je do sada bio poznat pod internim imenom Type 130, a njegovo zvanično ime sada je potvrđeno tokom Gudvud festivala brzine.

“Evija je savršeno ime za naš novi automobil zato što je to prvi hipermodel iz Lotusa, naša prva električna ponuda i prvi novi model pod upravom Geelyja. On će ponovo utvrditi poziciju naše marke na globalnoj automobilskoj sceni i utabati put dodatnim vizionarskim modelima”, saopštio je direktor Lotusa Fil Pofam

Za sada je poznato malo detalja o ovom hipermodelu. Lotus je potvrdio da će biti napravljeno samo 130 primeraka i da će se proizvodnja odvijati u Lotusovom sedištu u Hetelu, u Velikoj Britaniji. Isporuke će početi 2020. godine. Jedini do sada objavljeni snimak prikazuje malo detalja iz enterijera.

Evija je razvijena s ciljem da obnovi imidž Lotusa kao alternativu Porscheu i Ferrariju, koji verovatno neće imati potpuno električne modele do sredine sledeće decenije. Nova matična kompanija Geely uložila je 2 milijarde dolara u razvoj Lotusa, uključujući potenijalno povećanje udela u britanskoj kompaniji sa sadašnjih 51%. Ostatak je u vlasnišvu malezijske Etike Automotive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here