BMW X7 pikap koncept

0
98

BMW je prikazao konceptualni pikap zasnovan na luksuznom SUV modelu X7. Automobil nije predviđen za serijsku proizvodnju, nego kao interesantna prezentacija za posetioce BMW Motorrad Days motociklističke manifestacije u Garmišpartenkirhenu.

To je razlog zbog kojeg je u teretni prostor smešten BMW F 850 GS. Projekat je istovremeno bio i trening za studente iz Minhena koji su pomagali u kreiranju pikapa za samo deset meseci.

Studenti su izbacili treći red sedišta iz SUV modela i zamenili ga prostorom za teret, a težina automobila time je smanjena za 180kg. Smanjenju težine doprinela je i upotreba plastike pojačane karbonskim vlaknima.

Teretni prostor dugačak je 200cm sa spuštenom zadnjom stranicom, a pod je pokriven drvetom. Kao isnpiracija za kombinaciju tamnoplave boje karoserije i boje drveta poslužile su sportske jahte.

X7 koji je iskorišten za ovaj projekat je prototip koji bi u uobičajenim okolnostima završio u starom gvožđu. Reč je o verziji xDrive40i, što znači da je u njega ugrađen trolitarski turbo redni motor od 340KS i 450Nm.

BMW je u prošlosti napravio nekoliko pikap konceptualnih vozila, ali nikada nije planirao serijsku proizvodnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here