PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiPredstavljen restilizovani Renault Twingo

Predstavljen restilizovani Renault Twingo

-

Restilizovana treća generacija modela Renault Twingo je par meseci nakon internacionalne, doživela i lokalno promvisanje, a koje je praćeno I istovremenim početkom prodaje. Renault Srbija kupcima novog modela nudi atraktivne popuste i dodatne pogodnosti što bi trebalo da bude dodatni podstrek kupcima koji se “lome” između vozila super mini i subkompakt segmenta.

Restilizacija treće generacije donosi dosta unapređenja koja su mahom estetsko-ergonomskog karaktera, dok je mehanička osnova praktično identična onoj koju smo već upoznali tokom prvobitne promocije, ali i nakon testa.

Noviteti su povećani broj modifikacija iliti, popularno, “personalizacija” koje će kupcima biti dostupne po vrlo niskim cenama. Primera radi, bočna linija na vozilu se može promeniti uz doplatu od 50€ što je prilično povoljno i zaista ne bi trebalo da bude razlog da vaš Twingo ne izgleda baš onako kako vi to zaista i želite. Slična situacija je i sa doplatom za posebnu boju enterijera koja je 100€.

Na raspolaganju je daleko veći broj boja karoserije, kao i široka paleta naplataka i felni dimenzija 15” ili 16”. Kaseta kod suvozača je sada, za razliku od prethodne verzije, uvek zatvorena bez obzira na paket opreme, a mehanizam za otvaranje zadnjih vrata tj. prtljažnika je sada smešten u ispod zadnjeg brisača što će olakšati tj. smanjiti potrebu za saginjanjem prilikom otvaranja.

U unutrašnjosti nema većih promena u položaju komandi, tako da je udarni novitet zapravo uvođenje novog multimedijalnog sistema koji je paralelno sa ovim modelom, premijerno predstavljen u novom modelu Clio. Info-zabavni sistem je potpuno novo rešenje zasnovano na ekranu visoke rezolucije i sa više funkcionalnosti u odnosu na R-Link koji je do sada bio na raspolaganju. Kao osnovna oprema se, kao i ranije, nudi klasičan radio sistem R&GO koji zahteva prisustvo Android ili Apple telefona koji pomoću zvanične Renault Twinog aplikacije nude prikaz i pristup svim raspoloživim mogućnostima sistema.

Kaže se da je mehanizam za pomeranje prednjeg poklopca pojednostavljen, ali imajući u vidu koliko je prvobitno rešenje bilo komplikovano, realistično je bilo i očekivati da bi svako novo rešenje moralo biti jednostavnije. Ovu tvrdnju svakako moramo potvrditi prilikom testa, ali do tada ostaje da prihvatimo ono što se kaže u zvaničnom saopštenju.

Pogonski agregati su i dalje identični, sa po 5KS više za svakog od njih – trocilindrični atmosferski zapremine 1.0 i snage 75KS, dok je turbo 0,9 trocilindraš sada nudi 95KS. Kupci snažnijeg agregata mogu kao opciju da doplate EDC menjač što Twingo čini idealni gradskim transporterom.

Cene kreću od 8290€ za osnovni model, dok TCe 95 uparen sa EDC menjačem košta 12.840€.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -