Pagani Zonda Zun

0
181

Pagani je napravio još jednu verziju svog modela Zonda – ljubičasti Zun. Ovo je unikatni automobil sa jedinstvenim elementima eksterijera, poput novog krovnog elementa i karbonskih aerodinamičkih dodataka.

Agresivno stilizovani nos automobila takođe je naglašen dodacima od karbona. Izmene su izvršene i na bokovima i zadnjem delu vozila. Novi usisnici vazduha smešteni su ispred zadnjih blatobrana, a krovni element se nastavlja u zadnje krilo. Dodato je i sekundarno zadnje krilo i ofarbano u boju karoserije.

Za sada su objavljene samo ove slike, bez tehničkih detalja. Standardni Zonda koristi Mercedes-AMG 7,3 litarski V12 motor koji proizvodi oko 770KS, ali ne bi bilo iznenađenje da je Pagani za ovaj model izvukao dodatnu snagu iz ovog agregata.

Pagani je ranije saopštio da modeli Zonda i Huayra možda nikada neće biti izbačeni iz ponude i da bi tehnički mogli da postoje zauvek, iako je okončana proizvodnja oba modela. Kompanija planira da i dalje pravi “nove” unikatne modela zasnovane na njima, a ta praksa košta kupce po nekoliko stotina hiljada EUR. Zonda primenjuje ovakav poslovni model od početka rada 1999. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here