SEAT predstavio električni Mii

0
198

Novi elektrini SEAT Mii predstavljen je na ceremonoji u Oslu. Automobil ima autonomiju od oko 250km i prvi je električni model španske marke. Cena će biti poznata na jesen, a procene su da će model koštati manje od 20.000 EUR.

SEAT Mii je sestrinski model nedavno predstavljene Škode Citigo e iV. Koristi bateriju kapaciteta 36,8kWh i električni motor koji proizvodi 81KS i 212Nm. Sa Škodinim modelom deli autonomiju, ubrzanje od 0-100km/h za 7,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 130km/h. 

Modelima je zajedničko i vreme punjena baterije. Oko 80% kapaciteta moguće je postiči za sat vremena ako se oristi brzi punjač od 40kW. Preko standardne kućne utičnice punjenje baterije traje oko četiri sata.

U odnosu na standardni Mii, električni se razlikuje po setu aluminijumskih felni od 16 inča, novom centralnom konzolom, kožnom upravljaču i novim ambijentalnim svetlom. Standardna  oprema obuhvata tempomat, LED dnevna svetla, parking senzore, sportski profilisana sedišta i novi bezbednosni paket, uključujui asistenciju za vožnju u saobraćajnoj traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Ovo je prvi model španske marke sa SEAT CONNECT ssitemom, koji omogućava vlasnicima da prate podatke o vozilu, status punjenja baterije i lokaciju, kao i da kontrolišu rad svetala, zaključavanej i klima uređaj preko aplikacije za pametne telefone.

Prema najavama, kada se električni Mii nađe u prodaji na jesen, SEAT će iz kataloga povući verziju sa konvencionalnim motorima.

SEAT najavljuje još električnih modela, među kojima su serisjka verzija koncepta el-Born, plag-in hibridni Leon i sportske varijante Cupra Formentor i Cupra Leon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here