ABT Sportsline – Urus od 700KS

0
84

Nemačka tjunerska kuća ABT prikazala je svoj paket za Lamborghini Urus. SUV poznat po vrhunskim performansama u standardnoj formi sada je podignut na još viši nivo pojačavanjem standardnog V8 motora sa dva turba od 650KS i 850Nm na 700KS i 910Nm.

Povećanje snage je rezultat ugradnje ABT Engine Control jedinice, za koju tujner daje posebnu garanciju. Menjač je standardni ZF osmobrzinski i verovatno je ova snaga motora blizu granice koju on može da podnese.

ABT napominje da je snaga ovog Urusa više nego dvostruko veća od starog Countacha LP400S, koji je smatran za brutalno snažan u svoje vreme. Ipak, Urus u vizulenom smislu nije tako upečatljiva pojava kao stari Countach.

Prerađeni SUV ima maksimalnu brzinu od oko 305km/h, kao standardno vozilo, ali je ubrzanje od 0-100km/h skraćeno na 3,4 sekunde sa 3,6 sekundi, što je impresivan rezultat za automobil težine 2200kg.

Za sada nisu objavljene informaicje o ostalim novim delovima za Urus, čak su i felne na demo snimcima sa standardnog automobila, ali se svakako u budućnosti očekuje novi aerodinamički paket sa novim felnama.

ABT još nije objavio cenu tjuniranog Urusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here