2019 Renault Zoe

0
98

Renault je predstavio drugu generaciju električnog modela Zoe, naslednika najprodavanijeg električnog vozila u Evropi. Novi model ima produženu autonomiju od 390km i motor snage 135KS.

Prodaja redizajniranog modela ZOE počinje na jesen, a konkurenti ovom modelu biće Peugeot e-208, Opel Corsa-e, Honda-e i Volkswagen ID 3. Renault namerava da zadrži dominantnu poziciju u ovom segmentu, a Zoe je jedan od električnih automoibla sa najpovoljnijom cenom.

   Dimenzije automobila su iste kao do sada, ali je dizajn osvežen novom prednjom maskom i branicima, i novim standardnim LED prednjim i zadnjim svetlima. Tu je i nova paleta boja i novi izgled felni, a namera je da se modernizuje izgled ovog superminija.

Enterijer je temeljnije redizajniran, sa novim izgledom centralne konzole i digitalnom podesivom instrument tablom dijagonale 10 inča, koja je standardna za sve verzije.

Najviši paket opreme donosi i novi zakrivljeni ekran za multimediju dijagonale 9,3 inča, sličan onom iz novog Clia, sa Easy Link tehnologijom. Ovaj sistem može da pronađe mesta za punjenje baterije i da upozori ukoliko aparat ne funkcioniše pravilno. Nova aplikacija za pametni telefon može da zagreje ili ohladi automobil daljinskom komandom.

U kabini su upotrebljeni kvalitetniji materijali i novi tapacirung. Novi detalji poput elektronske kontrole menjača i ručne kočnice oslobađaju prostor u kabini, a dodati su i bežično punjenje mobilnih uređaja i vetrobran poboljšane akustične izolacije.

Zoe sada koristi bateriju od 52kWh i ima deklarisanu autonomiju od 390 kilometara. Renault je omogućio i korištenje jačeg DC punjača od 50kW. Opcioni punjač sa kućne mreže od 7kW omogućava punjenje baterija sa 0 na 100% za 9 sati.

Osnovni motor proizvodi 110KS i prenesen je iz dosadašnjeg modela, a novi isporučuje 135KS i 245Nm i omogućava ubrzanje od 0-100km/h za manje od 10 sekundi, a maksimalna brzina je 140km/h.

Izmene šasije nisu velike, a Renault je objavio da su opruge i amortizeri nešto drugačije podešeni, a prvi put se na svim točkovima pojavljuju kočioni diskovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here