2019 Audi A6 Allroad

0
140

Novi Audi A6 Allroad je verzija A6 karavana opremljena za vožnju van puteva, sa povećanim klirensom i nešto grubljim stilom. Automobil ima prerađeno ogibljenje, tehnologiju za vožnju van puteva, novi laki hibridni pogon i elemente na karoseriji koji su prilagođeni situacijama kada se vozi izvan uređenih puteva.

U odnosu na standardni A6 Avant, Allroad quattro ima veći klirens i adaptivne amortizere, koji se automatski podešavaju u zavisnosti od brzine i dominantnih uslova na putu. Kupci mogu da dodaju i sistem upravljanja zadnjim točkovima.

Među tehnologije specifične za ovaj model spadaju kontrola polaska na uzbrdici, revidirani ABS sistem i tehnologija koja pomaže pri savladavanju većih nagiba. Ona upozorava vozača ukoliko postoji rizik od prevrtanja vozila. Izvršena je i rekalibracija kontrole trakcije.

Karoserija je dobila crne plastične zaštitne panele, redizajnirani prednji branik, nove pragove, nove krovne šine i naglašeniji zadnji branik sa difuzorom. Ostali standardni elementi su zaštitni panel sa donje strane vozila i novi set felni prečnika 18 inča.

Oprema u kabini je ista kao kod standardnih A6 i A7, sa multimedijalnim ekranom od 10,1 inča, digitalnim klima uređajem i glasovnim komandama. U dodatnu opremu spadaju felne od 21 inča, grejanje i hlađenje prednjih sedišta, panoramski stakleni krov, head-up prikaz podaka i 12,3 inčna digitalna tabla sa instrumentima.

Novi A6 allroad opremljen je trolitarskim V6 dizelskim motorom u tri specifikacije – od 230KS i 500Nm, preko 285KS i 620Nm do 345KS i 700Nm u varijanti 55 TDI. laki hibridni sistem funkcioniše na naponu od 48V i koristi alternator starter sa litijum-jonskom baterijom. Deklarisana emisija gasova je 156g/km CO2, a potrošnja 5,9l/100km za 45 TDI i 50 TDI modele. Top verzija 55 TDI emituje 172g/km CO2 i troši 6,6l goriva na 100km.

Hibridni sistem poseduje i tehnologiju za rekuperaciju energije, koji može da vrati u bateriju do 8kW dok vozilo usporava. Ova energija može da se iskoristi za pogon samo korištenjem struje pri brzini do 22km/h.

Sve tri varijante povezane su sa osmostepenim automatskim menjačem i revidiranim quattro pogonom. Osvežena je i elektronska kontrola režima za šasiju. Na listi opcione opreme je i diferencijal za vektorsku raspodelu obrtnog momenta na zadnjoj osovini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here