Kia XCeed – prva fotografija

0
204

Kia je obavila prvu zvaničnu fotografiju svog novog SUV modela XCeed, koji je u katalogu ovog proizvođača smešten između modela Stonic i Sportage. Automobil koji će biti konkurent Volkswagen T-Roc i MINI Countrymanu prikazan je iz profila.

XCeed ima nešto drugačiju liniju prozora u poređenju sa ostalim aktuelnim SUV modelima marke Kia, sa zaobljenijim C stubom. Snimak nagoveštava sličnost dizajna svetala sa karavanskim Ceedon, a felni sa hečbekom. Izgleda da će XCeed imati nešto niži klirens od konkurenata i više sportsku siluetu, koja je naglašena malim krovnim spojlerom.

Za sada nisu objavljene tehničke informacije, a zvanična premijera očekuje se u narednim mesecima. Javnost će prvi put videti novi model na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Očekuje se da će ovim modelom Kia zaokružiti porodicu Ceed, posle premijere praktičnog karavana i visoko stilizovanog ProCeeda. Prema najavama, XCeed će imati i plag-in hibridni pogon od 2020. godine.

Potpredsednik službe za marketing u Kiji Artur Martins izjavio je da ova kompanija trenutno drži oko 7% tržišta D i SUV segmenta i da postoji šansa da se taj udeo poveća, ali da je potrebno da se kupcima ponudi nešto “drugačije i relevantnije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here