2019 Škoda Superb

0
223

Škodа je predstavila osveženu verziju modela Superb za ovu godinu u verzijama limuzine i karavana. Superb prvi put stiže sa opcijom plag-in hibridnog pogona i Scout karavana.

Hibrid će se naći na tržištu pod oznakom iV, što je nova Škodina podmarka za električne i elektrifikovane modele. Superb iV koristi 1,4 litarski benzinski TSI motor od 155KS u kombinaciji sa električnim agregatom od 115KS.

Snaga se šalje na prednje točkove preko šestostepenog DSG menjača. Maksimalna snaga sistema je 220KS, a maksimalni obrtni momenat je 400Nm. Automobil će moći da pređe 55km korištenjem samo električne energije, što je identično Passatu GTE. Podaci o performansama ovog Superba još nisu objavljeni.

Baterija je smeštena ispod poda i ispred zadnje osovone, pa je kapacitet prtljažnika smanjen na 485l za limuzinu, odnosno 510l za karavan. Standardne verzije imaju prtljažnike od 625l, odnosno 660l.

Multimedijalni sistem može da prikaže podatke o statusu baterije i dometu na električni pogon, zajedno sa dodatnim kontrolama za različite režime vožnje. Moguće je programirati klima uređaj za hlađenje kabine pre upotrebe automobila.

Osveženi Superb zadržava ostale poznate motore, uz dodatak novog 2.0 TSI motora od 190KS. Top model i dalje će biti verzija sa dvolitarskim motorom od 280KS.

Redizajnirani Superb dobio je novi izgled prednje rešetke, sa hromiranim elementima između zadnjih LED svetala. Tu je i novi prednji branik, koji povećava dužinu automobila za 8mm, na 4869mm.

Ovo je prvi Škodin model koji je opciono dobio kompletna LED Matrix prednja svetla i nove sisteme koji pomažu vozaču, uključujući inteligentni tempomat.

Prodaja osveženog Superba počinje u septembru, a plag-in hibridna verzija naći će se u prodaji sledeće godine. Njena cena još nije poznata, a Škoda obećava da će model biti veoma konkurentan u ovom tržišnom segmentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here