Bentley Bentayga Bengala

0
388

Luksuzni SUV Bentley Bentayga doživeo je dramatičnu transformaciju u preradi koju je napravila španska dizajnerska kompanija Bengala. U izradi dizajna sudelovao je i jedan bivši španski off-raod šampion sa svojim inženjerskim timom.

SUV je spolja dobio ogromni branik sa prednje strane, niz LED svetala unutar prednje maske i na krovu, kao dve horizontalne prečke na prednjem i zadnjem kraju za dodatnu zaštitu. Tu je i set naglašenih blatobrana i pragova unutar kojih su smešteni veliki točkovi sa pneumaticima za vožnju van puteva.

Mehanika koja je upotrebljena za podizanje automobila nije opisana, ali je očigledno da je vozilo sada spremno i za vožnju po pustinjama. Kompanija Bengala nije precizirala koliko je karbona upotrebljeno za karoseriju, ali je očigledno da ga je mnogo, da bi se smanjima težina automobila.

Španska firma nije saopštila da li ima izmena na motoru, a poznato je da Bentley ugrađuje šestolitarski W12, trolitarski V6 turbo hibridni pogon ili četvorolitarski V8 sa dva turba.

Cena prerađene Bentayge nije objavljena, a španska kompanija je ograničila proizvodnju na samo 15 primeraka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here