M Power motor za BMW X7

0
195

BMW je predstavio X7 M50i, najsnažniju verziju svoj najvećeg SUV modela. Automobil koristi isti 4,4 litarski V8 agregat sa dva turba iz modela M850i i 750i, koji proizvodi 530KS.

 U opisu nove verzije X7 BMW navodi da se povećanje snage isporučuje uz impresivnu progresivnost zvuka koju generiše standardni M sportski izduvni sistem. U režimima Sport i Sport Plus nije karakteristična samo kriva odziva na papučicu gasa, nego i zadivljujuće zvučne osobine V8 motora, navodi proizvođač iz Bavarske.

 Uprkos velikoj masi automobila, motor koji proizvodi maksimalni obrtni momenat od 750Nm omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 4,7 sekundi i maksimalnu brzinu ograničenu na 250km/h. BMW je objavio da će isti motor koristiti i novi X5 M50i, a zbog razlike u masi, ubrzanje ovog automobila do 100km/h traje 4,3 sekunde.

BMW X7 M50 i raspolaže sistemom pogona na svim točkovima koji konstantno menja odnos prenosa snage na prednje i zadnje točkove da bi se osiguralo što bolje prijanjanje automobila. Elektronski diferencijal ograničenog proklizavanja omogućava “veoma dinamično ubrzanje pri izalsku iz krivine”.

Isti diferencijal doprinosi stabilnijoj vožnji van puteva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here