Ferrari najavio pet novih modela

0
605

Ferrari planira premijere pet novih modela tokom 2019. godine, uključujući novi hibridni supermodel krajem maja. To će biti drugi elektrifikovani supermodel ove marke posle LaFerrarija.

Predsednik i glavni izvršni zvaničnik kompanije Luj Kamilijeri rekao je na prezentaciji poslovnih rezultata u prvom kvartalu da će premijera novog modela “sa performansama superautomobila” uslediti u Maranelu krajem maja.

To će biti drugi novi Ferrari ove godine posle F8 Tributa, koji je imao premijeru u Ženevi u martu ove godine.

Za sada nije poznato da li će novi hibridni model koristiti motor sa šest ili osam cilindara, ali bi trebalo da ima više od 720KS i oko 770Nm maksimalnog obrtnog momenta, sa koliko raspolaže Tributo.

Pored toga ,jedan od novih modela koji je u planu je automobil sa V6 motorom. U Ferrariju najavljuju potpuno novu poziciju i novi segment u svom katalogu.

Automobilska javnost očekuje da će jedan od novih modela biti F8 Spider, kao i revizija modela GTC4Lusso i GTCLusso T, koji su u prodaji od 2016, odnosno 2017. godine. Ovo očekivanje zasnovano je na činjenici da je proizvodni cilkus modela 488 GTB skraćen na samo tri godine.

Ferrari je na putu da prezentuje i svoj prvi SUV, ali se taj model se ne očekuje pre 2022. godine. Kamlijeri je najavio ukupno 15 novih modela u narednih pet godina i naglasio da Ferrari ne razmišlja o tome da li će zakasniti sa ulaskom u neki segment, nego da samo vodi računa da bude najbolji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here