BMW M8 – Više mogućnost podešavanja rada sistema

0
649

M odeljenje je predstavilo novi kontrolni sistem namenjen vozilima iz M game, a koji će omogućiti vozačima da daleko bolje i lakše prilagode vozilo svojim potrebama. Novi sistem će debitovati na M8 modelu, dok će se na ostalim M modelima naći u narednom periodu.

Izuzetne performanse M vozila će sada biti još lakše iskorišćene pomoću novog sistema koji će omogućiti ne samo lakše podešavanje svih delova pogonskog sklopa već i lakše menjanje tih režima.

Novi sistem, takođe, ima i novi način prikaza informacija što bi trebalo da omogući još lakše snalaženje u sve većem broju mogućnosti koje su na raspolaganju. Pored svih dosadašnjih opcija kao što je podešavanje tvrdoće ogibljenja, brzina rada menjača, snaga serva na upravljaču, brzina odziva na pedalu gasa – sada će biti moguće podešavati rad kočionog sistema, dok vozači koji odaberu M xDrive pogon će imati na raspolaganju podešavanje rada i ovog sistema.

Kontrola rada kočionog sistema je omogućena zahvaljujući integraciji mehaničkih komponenti kočionog sistema sa sistemom za asistenciju pri kočenju. Nova komponenta ne samo što omogućava bolju kontrolu rada kočionog sistema već je i za 2kg lakša od dosadašnjih komponenti koje nisu bile integrisane u celinu. Podešavanje omogućava da pedala kočionog sistema u svim situacijama nudi odgovarajuću povratnu informaciju, kao i da je fabrički ponuđeno podešavanje za vozače koji koče levom nogom. Novi sistem radi kako sa serijskim kočionim sistemom, a tako i sa opcionim keramičkim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here