Šangaj: Karma prikazala tri koncepta

0
104

Kompanija Karma Automotive udružila se sa dizajnerskom kućom Pininfarina i predstavla koncept GT na sajmu automobila u Šangaju. Ovo je jedan od tri koncepta koji najavljuju nove modele makre Karma, uz limuzinu Revero i SC1 Vision.

GT je najava srednjeročnih ciljeva Karme. Reč je o prerađenoj verziji limuzine Revero, sa osveženim stilom. Karoserija je dobila agresivniji prednji branik, restilizovana prednja LED svetla, naglašenu bočnu liniju, redizajnirani zadnji kraj i smanjenje broja vrata na 2.

Kabina je opremljena trokrakim upravljačem i novim trimom sa belom kožom. Centralna konzola je skoro identična rešenju iz Revera i ima isti ekran multimedijalnog sistema i digitalne instrumente.

Nisu objavljeni zvanični podaci o pogonu modela GT, ali se očekuje da će to biti isti par električnih motora na zadnjoj osovini iz Revera, za koje struju proizvodi benzinski motor. U Reveru ovaj sistem proizvodi 400KS i 1330Nm maksimalnog obrtnog momenta, a autonomija je 480km.

Osvežena limuzina Revero dobila je više opcija za opremanje enterijera i eksterijera, unapređene performanse i novi BMW turbo benzinski motor sa tri cilindra.

Karma SC1 Vision koncept je prototip električnog roudstera čija je serijska verzija planirana za nešto dalju budućnost i prelazak na potpuno električni pogon sa hibridnih rješenja. Multimedijalni sistem roudstera imaće podršku za 5G povezivanje.

Američka kompanija je izgradila ime na domaćem tržištu, a sledeće godine planira širenje na Evropu i Bliski istok. Posle toga, 2021. godine planirano je otvaranje filijale na tržištu Kine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here