Šangaj: Volkswagen ID Roomzz koncept

0
100

Peti član Volkswagenove planirane ID porodice električnih automobila biće veliki SUV, a sada je zvanično najavljen konceptom ID Roomzz na Sajmu automobila u Šangaju. Planirano je da proizvodnja počne 2021. godine, a Kina će biti prvo tržište.

Automobil bi trebalo da ima tri reda sedišta, pri čemu bi treći red bio sklopiv. Ovaj SUV bi trebalo da spada u premijum segment, po čemu bi se jasno razlikovao od manjeg Crozz SUV modela, čija proizvodnja kreće u Americi 2020. godine.

ID Roomzz koristi razvučenu verziju Volkswagenovu MEB platformu, koja je glavna arhitektura ovog proizvođača za električne modele.

Automobil raspolaže sa dva električna motora, po jednim za svaku osovinu. Kombinovana snaga sistema je 310KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 6,6 sekndi i maksimalnu brzinu od 180km/h. U podu se nalazi litijum-jonska baterija kapaciteta 82kWh, koja je dovoljna za autonomiju od oko 400km. Baterija se može puniti snagom od 150kW, pa se za samo 30 minuta može dostići 80% njenog kapaciteta.

Koncept je opremljen paketom Volkswagenovih najnovijih sistema koji pomažu vozaču. Oni su grupisani pod oznakom IQ Drive i obuhvataju sve na čemu Volkswagen trenutno radi. Koncept na sredini upravljača ima površinu čijim se dodirom prelazi iz manuelnog u autonomni režim vožnje.

U autonomnom režimu, laseri se aktiviraju sa krova i u saradnji sa ultrazvukom, radarom i kamerama skeniraju okolinu i pomažu vozaču u kretanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here