Nova Chevrolet Corvette stiže 18. jula

0
123

Chevrolet je saopštio da će novu generaciju sportskog modela Corvette predstaviti 18. jula i objavio prve zvanične slike kamufliranog testnog automobila. Prvi put u 66-godišnjoj istoriji ovog modela motor je premešten u zadnji segment, između dve osovine.

Američka automobilska štampa izveštava da je bilo kašnjenja u razvoju šasije i električne arhitekture. Još jedno odstupanje od tradicije biće u tome što će se nova Corvette prodavati uporedo sa aktuelnim modelom. Izvori iz Chevroleta kažu da se može očekivati blago revidirana verzija postojeće C7, koja će biti početna alternativa novoj generaciji.

C8 će biti skuplja od tog modela, ali i dalje pristupačnija od supermodela drugih proizvođača.

Očekuje se da će nova generacija koristiti evoluciju General Motorsovog 6,2 litarskog V8 motora. Ova aluminijumska jedinica ima prednosti u odnosu na turbo agregate u vidu manje mase, bržeg odziva, manje proizvodne cene i relativno lakog postizanja snage od 500KS.

Izvesno je da ćemo u budućnosti videti i C8 sa potentijim motorom, uključujući agregat sa dva turba od oko 750KS iz aktuelne Corvette ZR1 sa kompresorom. U najavi je i hibridna verzija sa električnim pogonom na prednoj osovini, a ovaj sistem bi trebalo da isporučuje oko 1000KS.

Još jedna značajna novost biće novi menjač sa dva kvačila, koji je razvila kompanija Tremec, dok će manuelna opcija biti ukinuta. Poput konkurenata iz Ferrarija, Lamborghinija i McLarena, nova Corvette imaće stakleni poklopac centralno smeštenog motora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here