Audi predstavio S6 i S7 Sportback

0
57

Audi je objavio prve slike i tehničke detalje modela S6 i S7 Sportback. Top verzije modela A6 i A7 prešle su sa V8 benzinskih motora na V6 dizelske agregate u kombinaciji sa električnim kompresorom i lakim hibridnim sistemom na 48V.

Ovaj motor proizvodi 340KS i slabiji je od osmocilindrične jedinice za blizu 100KS. Zauzvrat proizvodi znatno više obrtnog momenta i dostiže maksimalnih 700Nm pri 2500 obrtaja.

Električni kompresor popunjava rupe pri nižim obrtajima pre nego što svoj doprinos počne da daje turbo. Kompresor reaguje za samo 250 milisekundi i aktivan je do 1650 obrtaja motora, a sam postiže čak 70000 obrtaja.

Rezultat je ubrzanje od 0-100km/h za okruglo 5 sekundi za S6, odnosno za stotinku više za modele S6 Avant i S7 Sportback. Maksimalna brzina je, kao i obično, elektronski ograničena na 250km/h.

Zahvaljujći lakom hibridnom sistemu, koji omogućava rekuperaciju energije prilikom ubrzavanja i obuhvata stop-start sistem do brzine od 25km/h, Audi za S6 i S7 obećava prosečnu potrošnju od 6,1 do 6,6l/100km, zavisno od oblika karoserije i izbora felni i pneumatika. Najniža emisija CO2 je 164g/km.

Šasija je specijalno podešena za S6 i S7 i donosi adaptivno ogbiljenje i niži klirens za 20mm, uz opciju ugradnje vazdušnog ogibljenja ukoliko kupac želi udobniju vožnju. Upravljanje svim točkovima takođe je na listi opcija, a pogon na svim točkovima je deo standardne opreme.

Stilske novosti su suptilne i obuhvataju četvorostruke cevi izduvnog sistema, S oznake i redizajniranu prednju masku. U kabini se nalaze sportska sedišta, a kupcima su dostupne nove opcije trima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here