2019 Mercedes-AMG CLA 35

0
211

Novi Mercedes-AMG CLA 35 predstavljen je uoči zvanične premijere na Sajmu automobila u Njujorku. Ovo je najjača verzija modela CLA i pridružuje se nedavno osveženoj ponudi početnih AMG modela sa oznakom 35.

Ovo je treći model sa AMG oznakom iz nove linije 35, posle A 35 hečbeka i llimuzine. Njihovi konkurenti na tržištu su modeli poput Volkswagena Golfa R i Honda Civic Type R.

Novi žestoki CLA koristiće dvolitarski turbo benzinski motor, imaće prerađeni enterijer i seriju sportskih elemenata na karoseriji i u kabini. Na tržište stiže u avgustu.

Agregat proizvodi 305KS i 400Nm, a snaga se šalje preko sedmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom na sve točkove. Mercedes je objavio podatke o ubrzanju od 0-100km/h za 4,9 sekundi i elektronski ograničenoj brzini na 250km/h.

Vozač i putnici u kabini dobijaju MBUX multimediju, multifunkcionalni AMG sportski upravljač sa zaravnjenim donjim delom, par sportskih sedišta delimično presvučenih kožom, crvene pojaseve i ambijentalno osvetljenje u 64 boje. Glasovne komande su deo standrardne opreme, kao i kamera koja pokriva pun krug oko vozila.

AMG model se razlikuje od standardnog CLA po većim kočionim diskovima, aluminijumskim felnama od 18 inča, AMG Line branicima, većim pragovima, agresivnijem zadnjem difuzoru, izduvnim sistemom sa leptirom i spojlerom na poklopcu prtljažnika. Kupci mogu da odaberu felne od 19 inča i automatski podesive amortizere.

Na listi opcija je AMG Track Pace sistem za beleženje podataka, koji je integrisan u MBUX tehnologiju i snima 80 vrsta podataka tokom vožnje na stazi. Kada se sistem stopira, vozač može da proučava informacije da bi utvrdio segmente poboljšanja.

Novi AMG CLA 35 dolazi sa pet podesivih programa za vožnju, od udobnog krstarenja do agresivne vožnje po stazama. Tu je i nedavno dodati mod za vožnju po klizavim površinama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here