Bentley najavio novi Flying Spur

0
167

Bentley je sa dve zvanične slike najavio luksuznu limuzinu Flying Spur, sa prepoznatljivom figurom koja može da se uvuče u poklopac motora. Takođe, čini se da figura ima osvetljena krila.

Skica ističe izdužene proporcije automobila čija će premijera uslediti kasnije ove godine. Uočljivi su dugi poklopac motora i unazad zakošena linija krova koja se spušta prema C stubu.

Detalji su za sada skriveni, a špijunski snimci otkrivaju evolutivni izgled automobila, sa većim unutrašnjim i manjim spoljnim svetlima i redizajniranim linijama u gornjem i donjem segmentu karoserije.

Na zadnjem kraju, Bentley je pomerio površinu za tablicu sa poklopca prtljažnika na branik. Možemo očekivati da će budući Flying Spur stilski biti blizak Continentalu GT.

Automobil će koristiti MSB platformu Volkswagen grupe, koju koristi aktuelna Porsche Panamera. U ovoj arhitekturi koristi se više čelika velike jačine i aluminijuma da bi masa automobila bila što manja. Ovo je važno kao osnova, jer će Flying Spur sigurno biti prepun luksuznih (i teških) elemenata.

Motori će verovatno biti preuzeti iz Continentala GT, što znači da možemo očekivati šestolitarski W12 sa dva turba od 635KS i 845Nm i četvorolitarski V8 sa dva turba. Plag-in opcija verovatno će biti naknadno uključena u ponudu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here