Električni Volvo XC40 do kraja godine

0
259

Volvo će do kraja godine predstaviti potpuno električni XC40, što će biti prvi model na baterije ove švedske marke. Uvođenje u ponudu SUV modela sa električnim pogonom je važan korak za Volvo, koi očekuje da će do 2025. godine polovinu njegove prodaje činiti električna vozila.

Zvaničnici Volva potvrdili su Auto njuzu (Auto News) informaciju o električnom XC40, ali nisu želeleli da saopšte nikakve druge detalje.

Ovo će biti drugo potpuno električno vozilo iz Volvo Car grupe, posle modela Polestar 2, koji je imao premijeru u februaru, a prvi put je izložen nedavno na Sajmu automobila u Ženevi.

Oba ova električna modela naći će se na putevima do 2020. godine.

Takođe, oba će koristiti kompaktnu modularnu arhitekturu (CMA), koju je Volvo razvio sa sestrinskom kineskom kompanijom Geely. CMA je osnova modela 01, 02 i 03 marke Lynk & CO. Ova tri modela prošle godine su prodata u Kini ukupno u 120.000 primeraka. Ova kompanija planira da otvori prodajne salone u pet evropskih gradova sledeće godine.

XC40 je izabran za najbolji evropski automobil 2018. godine i to je drugi najprodavaniji model ove marke u svetu, posle XC60. Volvo je prošlog meseca objavio da će XC40 dobiti dva plag-in hibridna pogona, sa T5 i T4 motorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here