Infiniti napušta evropsko tržište

0
231

Infiniti prekida prodaju svojih modela na tržištu zapadne Evrope početkom sledeće godine, a već u julu obustavlja proizvodnju u engleskom Sanderlendu.

Japanska kompanija nije uspela da učvrsti poziciju na ovom tržištu od kada je ovde počela prodaju 2008. godine. U Britaniji je prošle godine prodala samo 750 automobila.

Prema novom planu poslovanja, ova marka će se fokusirati na tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Kine, gde će Infiniti od 2021. godine prodavati samo elektrifikovane modele.

Portparol kompanije izjavio je da odnos troškova istraživanja i razvoja koji su neophodni da bi se ispunile regulative o CO2 i broja vozila koje Infiniti prodaje u Evropi znači da ne postoji održiva poslovna platforma za ovu marku u ovom delu sveta.

Do sada su u Nissanovoj fabrici u Sanderlendu proizvođeni model Infiniti Q30 i QX30. Kompanija je potvrdila da će poštovati sve važeće garancije i da će stupiti u kontakt sa kupcima koji su naručili nove automobile. Dosadašnji kupci obavešteni su da treba da prate informacije na veb sajtu kompanije.

Infiniti je objavio da traga za alternativama za svoje radnike u Britaniji, kojih ima oko 300.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here