Ženeva: Audi Q4 e-tron koncept

0
279

Audi je ranije najavio da će na tržištu predstaviti model Q4 sa benzinskim motorom, koji će u katalogu popuniti prostor između Q3 i Q5, a sada je konceptom Q4 e-tron na Sajmu automobila u Ženevi najavio taj model.

Serijska varijanta trebalo bi da se nađe u prodaji krajem 2020, kao model za 2021. godinu. Q4 e-tron će biti specifičan po tome što će koristiti Volkswagenovu novu MEB platformu za električna vozila, dok će regularni Q4 koristiti poznati platformu MQB.

Koncept ima po jedan električni motor na svakoj osovini, koiji zajedno proizvode 303KS, što je dovoljno za sprint od 0-100km/h za 6,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 180km/h.

Baterija smeštena u pod vozila ima kapacitet od 82kWh, što je dovoljno za autonomiju od 450km. Korištenjem brzog punjača, 80% baterije može se napuniti za 30 minuta. Električni Q4 specifičan je po zatvorenoj prednjoj masci, hromiranim ukrasima, izostavljanjem izduvnih otvora i e-tron logu na više mesta.

Automobil je dugačak oko 4,5m, pa se prema spoljnim dimenzijama uklapa u kompaktni segment, ali u kabini nudi više prostora od mnogih kompaktnih modela na tržištu pošto nema menjački tunel. Dizajneri su pokušali da dodatno pojačaju utisak prostranosti kontrastnim osvetljenjem, upotrebom toplih boja u gornjem segmentu kabine i tamnih tepiha.

Instrument tabla i ekran multimedije su potpuno digitalizovani, ali su kontrole klima uređaja izdvojene na tastere ispod centralnog ekrana. Umesto ručice menjača tu je prostor za odlaganje predmeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here