Ženeva: Aston Martin sportski koncepti

0
84

Aston Martin planira novi supermodel kao konkurenciju McLarenu 720S i novom Ferrariju F8 Tributo, a u Ženevi ga je najavio konceptom Vanquish Vision.

Ime Vanquish poznato je za Astonove modele i uvek je bilo rezervisano za najbolje što ova marka ima da ponudi. Vanquish Vision koncept najavljuje prvi model ove marke sa centralno smeštenim motorom.

Serijska verzija najavljena je za 2022. godinu, a prema najavama, ne bi trebalo da značajnije odstupa od koncepta. Šef Aston Martina Endi Palmer izjavio je da je vozilo spremno oko 85%.

Za sada nije poznato mnogo tehničkih detalja, ali se zna da će automobil imati aluminijumsku strukturu i da će koristiti potpuno novi V6 motor sa dva turba. Ovaj agregat upotrebljen je u drugom Astonovom konceptu koji je prikazan u Ženevi pod oznakom 003.

Ovaj automobil sa takođe centralno smeštenim agregatom zamišljen je kao konkurent McLarenu Senna i sadrži KERS sistem za dodatno pojačnje performansi. Ovaj koncept deli dizajn sa modelom Valkyrie, naročito u prednjem delu. Njegov ukupni dizajn ipak je ublažen i približen vozilu koje je spremno za javne puteve.

003 ima minimalističku kabinu, sa sportski dizajniranom konzolom i upravljačem sa sopstvenim displejem. Iza sedišta se nalazi poveći prostor za predmete. U konceptu nema multimedijalnog sistema, a u Astonu kažu da je moguće koristiti pametni telefon.

Serijska verzija trebalo bi da stigne na tržište 2021. godine, a najavljena je proizvodnja samo 500 primeraka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here