Peugeot 508 Sport Engineered koncept

0
261

Peugeot 508 biće predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi konceptom visokih performansi sa hibridnim pogonom, koji koristi benzinski agregat. Plag-in hibridni 508 Sport Engineered najavljuje serijski model koji će se naći u proizvodnji do kraja sledeće godine.

U automobil je ugrađen 1,6 litarski četovorocilindrični turbo PureTech benzinski motor od 200KS, koji ima podršku dva električna motora. Agregat na prednoj osovini proizvodi 107KS, a na zadnjoj 201KS. Ukupna zbirna snaga ovog sistema je preko 500KS, ali je realna oko 400KS pošto motori ne mogu istovremeno da postignu maksimalni obrtni momenat.

Peugeot je objavio da koncept ubrzava od 0-100km/h za 4,3 sekunde i da je maksimalna brzina 250km/h. Francuska kompanija je potvrdila da će automobil ići u serijsku proizvodnju, ali zvanično ime još nije odabrano.

Serijska verzija stiže u prodajne salone krajem 2020. godine i zadržaće pogon na svim točkovima iz koncepta, ali će snaga biti umanjena na oko 350KS.

U pogledu dizajna, koncept predstavlja evoluciju postojećeg 508 hibrida, sa redizajniranim prednjim branikom, karbonskim retrovizorima, većim pragovima, felnama velikih dimenzija i oznakama preuzetim sa koncepta e-Legend.

Konceptualni 508 u kabini je dobio par sportskih sedišta, novu centralnu konzolu i redizajnirane panele vrata i krovnog segmenta. Sve ove površine presvučene su kožom i alkantarom. Ručica menjača osetljiva je na dodir, sportski upravljač napravljen je od karbonskih vlakana, ekran multimedije ima dijagonalu od 10 inča, a digitalna instrument tabla 12,3 inča.

Baterija ima kapacitet od 11,8kWh, što omogućava vožnju na električnu energiju u dužini od 50km. U hibridnom modu, emisija CO2 je 49g/km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here