Bentley Bentayga Speed dostiže 305km/h

0
83

Bentley je predstavio model Bentayga Speed kao najbrži serijski SUV u svetu, Automobil dostiže maksimalnu brzinu od 305km/h, a od 0-100km/h ubrzava za 3,9 sekundi.

Bentayga je brži do Lamborghini Urusa za 1km/h i 15km/h od Alfa Romea Stelvio Quadrifoglio. Ipak, Urus ima brže fabrički deklarisano ubrzanje od 0-100km/h koje iznosi 3,6 sekundi. Bentayga Speed koristi tjunirani šestolitarski W12 benzinski motor iz regularnog automobila. U ovoj specifikaciji, motor isporučuje 635KS i 900Nm.

Inženjeri su unapredili režim vožnje Sport u kojem je bolje ukomponovan rad motora i osmostepenog automatskog menjača. Ostali modovi vožnje nisu menjani, a tu je i opcija kreiranja ličnog režima. Aktivne šipke protiv uvijanja karoserije su rekalibirsane da bi vozač uživao u još boljim performansama. Pogon na svim točkovima je deo standarndog paketa, a na dugoj listi opcija ističu se karbon-keramičke kočnice.

Bentayga Speed ima pragove i branike u boji karoserije, zatamnjena prednja i zadnja svetla i prednju masku. Spojler na zadnjem kraju je urađen u više sportskom silu. Kupci mogu da biraju tri načina završne obrade felni od 22 inča – srebrnu, tamnu ili potpuno crnu.

Izgled kabine prati stil karoserije. Speed je prva varijanta Bentayge koja je dobila alkantaru, ali kupci mogu da dobiju pravu kožu bez doplate. Dizajneri su upotrebili kontrastne šavove i karirani dezen. Kupci mogu da odaberu i znak raširenih krila na naslonima za glavu, a u standardnom paketu se na tom mestu dobija logo “Speed”.

Bentayga Speed će zvanično biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here