Ferrari najavio V8 hibridni pogon

0
81

Direktor Ferrarija Luj Kamilijeri potvrdio je da će ove godine ekskluzivna marka predstaviti supermodel sa centralno smeštenim motorom i hibridnim pogonom.

Izvor blizak ovom projektu rekao je da će pogon činiti V-8 benzinski motor u kombinaciji sa električnim agregatom. Ovo će biti top ponuda Ferrarija kada je reč o sportskim automobilima. Novi model imaće više snage od 488 Pista, rekao je Majkl Lejters, šef tehnološkog odelenja u Ferrariju.

Upotreba hibridne tehnologije će se povoljno odraziti na performanse, a automobil će istovremeno biti efikasniji i imaće nižu emisiju CO2. Ovaj model neće biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca, nego će imati svoju prezentaciju kasnije tokom godine.

Kamilijeri je rekao da će prve isporuke kupcima uslediti početkom 2020. godine i da nije reč o specijalnom automobilu iz ograničene serije, nego da će automobil imati “regularni životni vek”.

On je izjavio da će marža biti znatno veća nego u slučaju dvanaestocilindričnog 812 Superfast. Finansijski analitičari ranije su ocenili da Ferrari treba da poveća profitabilnost i raznovrsnost modela.

Ferrari je ranije već koristio hibridni sklop u modelu LaFerrari iz 2013. godine. U tom modelu vrši se rekuperacija kinetičke energije radom sistema KERS, koji je poznat iz Formule 1.

Kamilijeri je potvrdio da će 60% Ferrarijevih modela imati hibridne varijante do 2022. godine i da će kasnije tržištu biti ponuđen i potpuno električni model. On je rekao da su prve reakcije na najavljeni SUV model ove italijanske marke bile pozitivne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here