Prvi koncept pod markom Cupra

0
324
NAS SPONZOR

Cupra Terramar je prvi model koji će biti predstavljen svetskoj javnosti krajem meseca pod imenom SEAT-ove marke za automobile viših performansi. Reč je o konceptualnom SUV automobilu, čije je premijera najavljena za 22. februar.

Serijska verzija se očekuje do 2020. godine, a kada stigne u prodajne salone, u katalogu španskog proizvođača biće smešten iznad SUV modela Cupra Ateca. Terramar je na neki način kupe verzija Atece i preuzima stilske karakteristike većeg Tarraca.

U poređenju sa tim automobilom, Terramar će verovatno biti nešto agresivnije stilizovan, sa širim kolotragom, naglašenijim blatobranima, nižim klirensom i većim zadnjim krilom.

Prema najavama, SEAT planira da na osnovu Terramara predstavi model pod svojim imenom u roku do 2022. godine. Koncept je dobio ime po jednoj od najstarijih trkačkih staza u Španiji. Za sada nema informacija o motoru koji će biti ugrađen, a spekuliše se o dvolitarskom četvorocilindričnom turbo benzincu koji u Ateci proizvodi 300KS.

Očekuje se da će koncept imati pogon na svim točkovima i menjač sa dvostrukim kvačilom. Serijski model će dobiti i plag-in hibridnu tehnologiju.

Prethodni tekstMitsubishi prikazao novi ASX
Sledeći tekst2020 BMW X3 M i X4 M

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here