Mitsubishi prikazao novi ASX

0
617
NAS SPONZOR

Mitsubishi je prikazao novi kompaktni SUV model ASX, koji stiže sa novim dvolitarskim motorom sa četiri cilndra. Automobil će biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca.

Kompaktni SUV je dobio potpuno osvežen dizajn spolja i unutra, Mitsubishijev najnoviji multimedijalni sistem i pomenuti novi agregat. U restilizaicji je primenjen dizajnerski jezik „Dynamic Shield“, kao i na modelima Eclipse, Cross, Outlander i Shogun Sport. ASX je dobio novi prednji branik, masku, dublji poklopac motora, redizajnirana LED svetla i nove zaštitne panele na prednjem i zadnjem kraju.

Kabina je unapređena najnovijom multimedijom sa kojom je moguće povezati pametni telefon. Veličina ekrana povećana je sa sedam na osam inča i dodata je TomTom satelitska navigacija sa osvežavanjem podataka u realnom vremenu. Sada je moguće priključiti i USB memorijski uređaj sa video snimkom i gledati ga na ekranu multimedije.

Automobil je opremljem dvolitarskim atmosferskim benzinskim motorom iz modela Outlander, koji proizvodi 150KS i 195Nm.

Kupci će moći da biraju između pogona na prednjim ili svim točkovima i petostepennog manuelnog menjača ili CVT transmisije. ASX je opremljen i sportskim režimom rada menjača. Prodaja kreće početkom sledeće godine.

Prethodni tekstStiže „vrući“ Volkswagen T-Roc R
Sledeći tekstPrvi koncept pod markom Cupra