2018 Cupra Ateca

0
296

SEAT je predstavio SUV sa naglašenim performansama Cupra Ateca kao prvi model novog zasebnog odelenja. Ateca je dobila dvolitarski turbo motor od 300KS u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom. 4Drive pogonom na svim točkovim i adaptivnim ogibljenjem.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 5,4 sekundi, a maksimalna brzina je 243km/h. Automobil može da radi u više modova, uključujuči novu Cupra postavku, koja učvršćuje ogibljenje i pojačava zvuk motora u kabini.

 

Novi model nosi samo logo Cupra i biće ponuđen u šest boja karoserije. Sve varijante imaju zatamnjene detalje na karoseriji i redizajnirani prednji kraj i zadnji branik u poređenju sa Atecom sa oznakom SEAT. Ateca Cupra dobila je ekskluzivne felne od 19 inča i četiri cevi izduvnog sistema.

U kabini su panelina vratima presvučeni alkantarom, a tim materijalom obrađena su i sedišta. Pedale su aluminijumske, a interfejs multimedijalnog sistema brendiran je Cupra logom. Oprema obuhvata još i beskontaktni ključ, ekran dijagonale osam inča, pokretanje motora bez upotrebe ključa i potpuno digitalizovanu instrument tablu.

Cupra će ubuduće raditi pod okriljem odelenja SEAT Sport. Inženjerski poslovi i završni rad obavljaće se u sedištu tima u SEAT-ovoj fabrici nedaleko od Barselone.

SEAT Sport već sarađuje sa brojnim studijima i radionicama da bi kupcima Cupre ponudio što veće opcije za personalizovanje svojih automobila. Cupra modeli moći će da se servisiraju u okviru SEAT-ovih centara, ali će samo 260 prodajnih salona španske marke u Evropi imati izložene model nove samostalne marke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here