F1: McLaren pokazao MCL33, boild za 2018

0
367

Meklaren je danas pokazao kako će izgledati njihov bolid za 2018. godinu. Ovo je veoma bitna sezona za posrnuli McLaren, koji se nakon Honde i izuzetno loših rezultata prebacio na Renoove agregate. Pored ove novine imamo i istorijsku narandžastu boju bolida.

Tri dana pre početka zvaničnih F1 testiranja Mclaren je pokazao kako će njihov bolid izgledati u novoj sezoni. Alonso i Vandorne, kao i svi u Vikingu i armija fanova, se nadaju da će posle katastrofalnih par sezona sa Hondom nova sezona i novi agregati doneti boljitak. Od ove godine McLaren će pokretati Renoov agregat što je prvi put u istoriji da ove dve velike fabrike sarađuju. Boje koje krase ovogodišnji McLaren su inspiracija iz 1968. godine kada je McLaren koristio narandžastu boju, prošle godine su imali pokušaj da imitiraju te boje, ali je ove godine baš kopiran ceo taj stari dizajn kada su boje u pitanju. 

Novi bolid je već imao i prve kilometre na stazi Navara u Španiji gde je vožen u promotivne svrhe. Alonso je možda i najviše od svih željan dobrih rezultata i ova sezona je veoma bitna za njega, ali i za celu ekipu. Upravo je on bio taj koji je provozao novi bolid na stazi u Španiji, a kada su ga pitali za mišljenje poručio je kako dolaze “dobra vremena”. Da li će to biti baš tako ostaje da se vidi u Australiji na prvoj trci sezone, a jedno je sigurno…McLaren u bobi za visoke pozicije baš nedostaje F1 svetu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here