Volvo predstavio novi V60 karavan

0
318

Volvo V60 karavan je drugi novi model u porodici 60 posle XC60. Serija će biti dopunjena limuzinom S60. Prodaja karavana kreće tokom ove godine.

Novi V60 menja sadašnji model, koji je na tržištu sedam godina i koristi novu SPA platformu, koju deli sa XC60 i većim karavanom V90. Pored uobičajene ponude benzinskih i dizelskih motora( T4, T5, T6, D3 i D4), V60 će dobiti i dva hibridna pogona.

 

Oznaka T6 Twin Engine odnosi se na benzinski turbo četvorocilindrični motor u kombinaciji sa električnim agregatom, koji zajedno isporučuju 340KS, a postojaće i kombinacija sa T8 motorom ukupne snage 390KS.

U automobil je ugrađeno mnogo nove tehnologije i sistema koji pomažu vozaču, a pozajmljeni su iz ostalih modela ove marke. City Safety paket obuhvata automatsko kočenje i detektovanje pešaka, biciklista i velikih životinja. Ovaj sistem je deo standardne opreme.

Pilot Assist je tehnologija za poluautonomnu vožnju i dorađena je za bolji rad u krivinama, pored mogućnosti da se koristi na autoputu pri brzini do 130km/h. Poseban sistem koriguje upravljanje kada vozilo sleti s puta, a tu je i tehnologija koja je olakšava vožnju običnim dvosmernim putevima i vodi računa da vozilo ostane u svojoj traci. Upozorenje na bočni saobraćaj i automatsko kočenje u vanrednim situacijama su na listi opcione opreme.

Dizajn kabine je mešavina rešenja iz V90 i XC60, sa ekranom dijagonale 9,3 ična u orijentaciji portreta i digitalnom instrument tablom. Kapacitet prtljažnika je 529 litara, što je više nego u Audiju A4 Avant, BMW Seriji 3 Touring i Mercedesu C klase Estate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here