Toyota Supra TRD koncept

0
124

Nova Toyota Supra nedavno je imala svetsku permijeru, a japanska marka je na domaćoj izložbi automobila u Osaki već predstavila koncept Performance Line TRD, koji je fokusiran na aerodinamička unapređenja.

Za nove elemente karoserije korišten je karbon, a cilj ovih izmena je smanjenje težine. TRD paket je fokusiran na šest segmenata: prednji branik, felne, pragovi, paneli vrata, zadnji branik i spojler. Felne su od kovanog aluminijuma, a ostali elementi od karbona.

Toyota je saopštila da dodaci na prednjem kraju povećavaju vertikalnu silu koja pritiska automobil pri većim brzinama, dok pragovi spuštaju težište. Izmene na vratima na prvi pogled izgledaju kao kozmetika, ali Toyota navodi da nove linije doprinose smanjenju turbulencija dok vazduh klizi prema zadnjem kraju.

Stabilnost zadnjeg kraja nove Supre poboljšana je elementima koji su povezani sa difuzorom pošto pomažu optimalnom kretanju vazduha. Zahvaljujući novom spojleru, automobil je još stabilniji na putu. Toyota je saopštila da lagane felne poboljšavaju odziv na komnade upravljača i omogućavaju postizanje veće brzine na pravcu.

Prvi paket pod oznakom TRD ne obuhvata izmene na motoru, ali u Toyotinom saopštenju uz jednu od slika stoji napomena “nastavlja se”.

Supra stiže u prodajne salone ovog leta, a očekuje se da će Toyota istovremeno objaviti i katalog TRD delova, a možda i neku varijantu sa poboljšanim performansama u odnosu na standardni model.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here