F1: Racing Point pokazao boje, a Mercedes i Red Bul napravili i prve kilometre

0
366

Naslednik Force India ekipe, tim Racing Point pokazao je boje i nove sponzore za predstojeću sezonu, a kao bazu su koristili bolid iz 2018. godine. Za razliku od svih dosadašnjih timova, Red Bul i Mercedes su svoje bolide čak i provozali na promotivnoj vožnji, tako da definitivno oni deluju najspremnije za prestojeću sezonu.

Racing Point, tačnije SportPesa Racing Point F1 tim kako se i zvanično zove, je ekipa nastala preuzimanjem Force India tima. Na prezentaciji u Kanadi su predstavili novo ime, sponzorstva, ali sve to na starom bolidu. Vizuelni identitet je dosta sličan onom od prošle godine, tako da neće biti zabune i upečatljiv ružičasti bolid će se lako uočavati na stazi. 

Za razliku od svih dosadašnjih “prezentacija” jedino su Reno i Toro Rosso prikazali modele novih bolida uživo, a u Renou su već dali izjavu da neće biti spreman za prvi test, dok su Haas i Williams, isto kao i Racing Point samo pokazali boje bolida i nova stara sponzorstva. koliko je mašinerija zvana Red Bull i AMG Mercedes jaka govori i podatak da su oni pokazali nove bolide na stazi, a napravljeni su i prvi kilometri u novim bolidima. Shodno pravilima kilometraža je ograrničena na 100km i korišćene su Pirelli promo pnumatici, ali činjenica je da su ove ekipe najspremnije za sada. Posebno treba izdvojiti Red Bul koji od ove sezone koristi Hondine agregate, pa su u čitav razvoj krenuli manje više od praznog papira, jer promena agregata vuče dosta promena na samom dizajnu bolida. Verštapen je imao priliku da provoza demo vožnju, a nakon izlaska iz bolida je izjavio kako jedva čeka početak testiranja, ali da se sve do Australije neće znati ko je gde. Red Bul je imao specijalne boje za ovaj test i one neće biti deo izgleda za 2019. godinu.

Mercedes je takođe odradio i prve kilometre, a u Mercedesu ističu da su nova pravila koja se tiču aerodinamike strašno veliki pritisak na Mercedes po pitanju vladavine najbržim cirkusom na svetu. Aktuleni šampion, Luis Hamilton i Valteri Botas su imali prilike da probaju novi bolid na stazi, a fokus razvoja u Mercedesu je bio na štednji pneumatika, tačnije na smanjenoj potrošnji istih.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here