Nova, druga, generacija modela 508 je zvanično predstavljena domаćim medijima. Pežo novim modelom najavljuje agresivniji napad na premijum modele, a glavni argumenti su moderni pogonski agergati, napredna tehnologija za pomoć u vožnji, kao i kvalitetni enterijer. Cena kreće od 25690€ za bazni dizel model.

Mešovita tura koja je počinjala u prodajnom salona ovlašćenog zastupnika za vozila marke Pežo, Euroimpex, u Beogradu, je kao krajnju tačku imala Frušku goru, tačnije Irig. Ova ruta je kroz oko 100km omogućila da novi automobil probamo kako u urbanim uslovima, tako u vožnji na autoputu kao i solidnu kilometražu po magistralnim pravcima na obroncima Fruške gore. Povratak je ponudio sličnu rutu, samo što smo zbog tradicionalnih gužvi „u špicu“ propustili priliku da testiramo ekstremnu stani-kreni situaciju i do Karaburme stigli bočnim putevima koji nisu bili toliko opterećeni.

Već na prvo (za)gledanje jasno je da je Pežo svesno išao na nešto kompaktnije dimenzije, što je prilično neobična odluka imajući u vidu da je 508 inicijalno zamišljen kao zamena i za 407 i za 607, a sada sa 8cm kraćom karoserijom (ukupno 4,75m) i primetno nižom siluetom (5cm niži) čini se kao da će PSA grupa sada možda ponovo imati model koji će biti francuska luksuzna limuzina, kakva je bila 607-ica.

Pežo je svestan kompromisa koji traži od kupaca nove 508, tako da je za ovaj model odabrana „fastback“ karoserija koja nudi daleko praktičniji prilaz prtljažnom prostoru zapremine 487l, a odluka da se veliki stakleni panorama krov pomera ka spolja je takođe bila sa ciljem da se putnički prostor zadrži što prostranijim.

Nova karoserija se odlikuje i drugačijim svetlosnim grupama, pri čemu se bolji modeli ističu sa produženim dnevnim svetlima sve do donjeg dela prednjeg branika. Na raspolaganju su puna LED svetla, kako pozadi, tako i napred.

Enterijer je, u skladu sa samim izgledom karoserije, daleko sportskiji čemu doprinosi pomalo neobična ergonomska teza koju zastupa Pežo gde vam je volan praktično u krilu, a komandna tabla i druga generacija iCockpit 10“ sistema praktično u direktnoj vidnoj liniji. Sedišta su izuzetno udobna, dok AGR sertifikat (koji je jasna veza sa kupovinom kompanije Opel) garantuje da su sedišta i potpuno ergonomska. Na spisku opcione opreme se nalazi i zvučni sistem francuske kompanije Focal, bežično punjenje telefona i električno otvaranje prtljažnika.

Nova generacija sistema za pomoć vozaču je integrisana u iCockpit sistem, tako da sada već standardni sistemi za nadzor slepog ugla, automatskih dugih svetala, adaptivnog tempomata sada se nudi i sistem noćne kamere koja pomoću infra crvenih zraka detektuje toplokrvna živa bića i upozorava vozača i pre nego uđu u njegov vidokrug. Prepoznavanje saobraćajnih znakova je sada još naprednije sa podrškom i za druge znakove osim onih za ograničenje brzine.

Pežo je za ovu generaciju 508 koristio svoju modularnu platformu EMP2 koja je omogućila uštedu od oko 70kg u odnosu na prethdoni model, što u saradnji sa novom generacijom EU6 pogonskih agregata treba da donese nižu potrošnju. Pežo će na našem tržištu ponuditi dve benzinske opcije, obe bazirane na 1,6 litarskom turbo motoru koji se nudi u verzijama sa 180 ili 225KS.

Sa dizel strane ponude se nalazi novi 1,5 litarski dizelaš sa 130KS kao i poznati 2,0 HDi koji se nudi u verziji sa 160 i 180KS. Novost je i osmostepeni automatski menjač koji dodatno doprinosi smanjenju potrošnje, posebno na autoputu. Navodi se brojka od 7% uštede, a mi smo u praksi videli da 2.0 HDi sa 160KS u osmom stepenu prenosa pri 2000 obrtaja nudi 150kmč uz potrošnju od nešto preko 5l.

Na spisku opcija se nalazi i aktivno ogibljenje, koje se nalazi u serijskoj opremi za top modele sa oznakom GT i GT Line.

Novi model se nalazi u prodajnim salonima, a cene kreću od 25.690€ za model sa 1.5 HDi agregatom od 130KS, dok je 2.0 BlueHDi sa 160KS i osmostepenim menjačem raspoloživ od 28.990€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here