Audi A6 hibrid tek 2015. godine

0
1593
Image
NAS SPONZOR

 

Na Sajmu automobila u Detroitu ove godine, prikazan je Audi A6 model 2012 kao veoma lep kec iz rukava ovog proizvođača, ali kao hibridna verzija. Teško je biti zvezda sajma gde je npr. Porše predstavio hibridnog trkača 918, ali je i Audi A6 hibrid privukao dosta pažnje. Uspeh za Audi A6 hibrid je povezan sa mnogo faktora, koji uslovljavaju određenu problematiku u realizaciji.

Audi A6 za 2012 je još uvek, sam po sebi, potpuno novi proizvod i veoma malo njih je imao priliku da na to gleda kao na neki budući hibridni auto-limuzinu. Pošto se naše društvo što je brže moguće pretvara da nađe zamene za benzin (dizel) u pravcu gde je emisija ugljen-dioksida kritična i nepovoljna, gotovo svaki proizvođač je primoran da poseduje jedan takav hibrdni pogonski agregat u svojoj proizvodnoj liniji.

Image

 

Audi A6 hibrid ipak je ipak nešto više nego što bi tipični automobil ponudio. Kao ekskluzivni model koji je bez premca u segmentu luksuznih hibridnih automobila, biće reklamiran kao auto sposoban da emituje samo 38 mg ugljen-dioksida u izduvnim gasovima. To je impresivan rezultat, ali ono što je još više od toga je to, kako u Audiju tvrde, da će ovaj automobil biti u stanju da ide brzinom od 100 kmč samo uz pomoć električnog pogona.

Image

 

Ovo je dobitna kombinacija, međutim jedina slaba tačka je za što je Audi A6 hibrid na početku realizacije projekta i rada, jer ne samo da je neizvestan, već se čini da je mogući datum lansiranja ovakvog novog modela tek u dalekoj 2015 godini.

Prethodni tekstStudija bezbednosti o bočnim vazdušnim jastucima
Sledeći tekstTokio: Nissan Nismo GT-R RC