2019 Volkswagen Passat

0
296

Volkswagen je predstavio restilizovanu verziju modela Passat u limuzinskoj i karavanskoj verziji uoči javne premijere na Sajmu automobila u Ženevi. Ovaj model prodat je u blizu 30 miliona primeraka u šest generacija od 1973. godine, pa su promene dokazano uspešne formule umerene.

Osvežen je dizajn branika i svetala, a LED svetla sada su deo standardnog paketa u svim varijantama i dodate su nove opcije za felne i boju karoserije. Značajnije izmene izvršene su u segmentu tehnologije dodavanjem serije sistema koji pomažu vozaču i unapređenjem povezivanja na svetsku informacionu mrežu.

Najveća novost je ugradnja poluautonomnog autopilota, koji može sam da upravlja vozilom pri većim brzinama. Ova tehnologija pojavljuje se premijerno u automobilima marke Volkswagen. Sistem Travel Assist može da upravlja Passatom pri brzini od 210km/h, što je veliko upapređenje u odnosu na dosadašnji sistem koji je funkcionisao u saobraćajnoj gužvi, do brzine od 40km/h. Travel Assist sarađuje sa naprednim tempomatom koji reaguje na ograničenja brzine, raskrsnice i krivine.

Novi MIB3 multimedijalni sistem je konstantno na internetu i obuhvata opciju digitalne instrument table. Korisnici iPhone aparata mogu da povežu svoj telefon sa automobilom bez kabla, a Volkswagen planira i omogućavanje korištenja telefona umesto ključa za ulazak u vozilo, za sada samo sa Samsung telefonima.

Mehaničke izmene su skromne. I dalje će osnovni benzinski motor biti 1,5 litarski TSI Evo od 150KS, a iznad njega su verzije dvolitarskog TSI turbo agregata od 190KS i 270KS. Svi motori sada su opremljeni filterom čestica. Tu su i četiri dizelska motora: 1.6 TDI od 120KS, novi 2.0 TDI Evo sa selektivnom deaktivacijom cilindara od 150KS, 2.0 TDI od 190KS bez ove opcije i poznata TDI verzija sa dva turba, koja proizvodi 240KS. U ponudi ostaje i hibridni Passat GTE, koji je sada dobio veću bateriju od 13kWH umesto dosadašnjih 9,9kWh.

Volkswagen je najavio autonomiju na električnu energiju od 55km. Kompanija očekuje da će ovaj model činiti oko 25% prodaje novog Passata. Do sada je imao udeo od 10%. Prodaja svih verzija novog Passata, uključujući Alltrack, počinje u junu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here