Kia Srbija predstavila restilizovani Sportage

0
225

Restilizovani Sportage je predstavljen samo par dana nakon predstavljanja nove generacije modela Ceed, na istoj lokaciji – u Kovilovu. Promotivna cena za restilizovani model počinje od 18.990€.

Kia je za Sportage sa restilizacijom uvela laki hibridni dizel pogon sa 48V sistemom što je prvi deo plana globalne elektrifikacije proizvodne game. Pored hibrida, restilizacija uvodi nove elektronske sisteme pomoći vozaču, moderniji info zabavni sistem i unapređene SUS pogonske agregate.

Sportage sada ima drugačiji prednji branik iznad koga je nova evolucija „tigrovog nosa“ koja u zavisnosti od paketa opreme može biti sjajno crna ili hromirana. Prednja svetla su sada kompletno u LED tehnologiji, baš kao što su dnevna i zadnja. Novi je dizajn felni koje se isporučuju u prečnicima od 16, 17 ili 19“, a u ponudi je i 5 novih boja karoserije.

Dimenzije su ostale identične, baš kao i koeficijent vazdušnog otpora što govori da izmena na unutrašnjem i prtljažnom prostoru takođe nema.

Najveća novost je laki hibridni dizel pogon koji koristi 2,0 dizel agregat uparen sa 48V električnim sistemom snage 12kW koji se koristi pri kretanju ili pomoći pri ubrzanju. Dizel motor proizvodi 185KS/400N, a ono što je posebno zanimljivo je da je moguće imati i manuelni (šestostepeni) ili automatski menjač (osmostepeni).

Novi 1.6 CRDI ima niske štetne emisije kako bi zadovoljio Euro 6d standard, a nudi se u verziji sa 115 ili 136KS. Ponuda benzinaca je nepromenjena i sastoji se od 1.6 benzinca sa 132KS i 1.6 TGDI sa 177KS i 265Nm.

Unapređeni Sportage dobio je mnogobrojne Kijine najnovije napredne sisteme asistencije. Tu spadaju radarski kontrolisani tempomat, sistem kamera sa 360 stepeni, sistem za sprečavanje sudara, automatska duga svetla, nadzor slepog ugla, zadržavanje u kolovoznoj traci i nadzor prepreka prilikom kretanja u nazad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here