BMW Serija 8 Gran Coupe – špijunski snimci

0
188

Posle premijere novog kupea i kabrioleta Serije 8 prošle godine, BMW priprema Gran Coupe sa četvoro vrata. Automobil ima minimalno povećan međuosovinski razmak uodnosu na standardni kupe radi povećanja prostora za putnike na zadnjim sedištima i ugradnje zadnjih vrata.

BMW je i ranije pravio Gran Coupe verzije svojih modela, a i ovaj će se odlikovati većom praktičnošću u smislu prostora u prtljažniku i komfora za putnike na zadnjim sedištima. Ne očekuju se veća odstupanja u pogledu rasporeda težine i upravljivosti u odnosu na kupe varijantu.

 

Na špijunskim snimcima može se uočiti mali spojler koj je deo poklopca prtljažnika. U kabini se može očekivati isti dizajn kao kod kupea i kabrioleta, sa 12,3 inčnim ekranom ispred vozača 10,25 inčnim ekranom za multimediju u centralnom segmentu. 

BMW je ranije objavio da će sve varijante biti ponuđene sa istim motorima: trolitarskim dizelskim šestocilindrašem od 320KS i 4,4 litarskim V8 benzincem od 530KS u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima. U kasnijoj fazi može se očekivuati i M8 Gran Coupe sa pojačanom verzijom V8 motora.

Premijera Gran Coupea očekuje se na Sajmu automobila u Ženevi u martu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here