Kia Srbija predstavila novi Ceed

0
267

Nova generacija modela Ceed je predstavljena domaćim medijima koji su imali priliku da se bolje upoznaju sa novom generacijom Kia modela iz C segmenta. Promo cena za Ceed kreće od 12.990€.

Pored velikog broja tehničkih i estetskih unapređenja, bitno je reći i da je Kia odlučila da promeni ime svog automobila tako da smo konačno iz naziva izbacili vrlo neprijatni apostrof koji je možda bio zanimljiv nekom iz marketing odeljenja, ali svakome ko je pokušao da napiše pravilno naziv automobila ta ideja sigurno nije zvučala zanimljivo. Dakle, novi naziv je Ceed.

Novi dizajn prati i dosta tehničkih i tehnoloških inovacija koje Kia Ceed postavljaju rame uz rame sa dobro opremljenim evropskim konkurentima, dok je 7-godišnja garancija i dalje nešto što niko od konkurenata ne nudi.

Novi model je niži, širi i sa dužim međuosovinskim rastojanjem kako bi se povećao putnički prostor. U standardnoj opremi se sada nalaze dnevna LED svetla koja su nasleđena od aktuelnih modela iz GT ponude. Zadnja svetla su sada serijski kompletno u LED tehnologiji. Nova generacija je za 95mm duža od prethodne sa zapreminom prtljažnika za 15l većom nego ranije – ukupno 395l (VDA).

Bazni 1,4 litarski 16v agregat je i dalje prisutan, a sudeći po tome koliko je skupa doplata za 1.0T sa 120KS/170Nm, verovatno je da će ovaj motor i u ovoj generaciji biti čest izbor domaćih kupaca. Naredni korak je 1.4T-GDI sa 140KS/242Nm. Sa dizel strane ponude se nalazi nova generacija 1.6 CRDi agregata koji poštuje Euro 6d normative, a koji se nudi sa 115KS/280Nm i 136KS/300Nm. Serijski se isporučuje šestostepeni manuelni menjač, dok se opciono može poručiti 7-DCT menjač sa duplim kvačilom koji se može poručiti u kombinaciji sa 1.4TGDI i snažnijim 1.6 CRDi agregatima.

Kia sada nudi moderni info-zabavni sistem koji se može poručiti sa 7 i 8“ ekranima koji podržavaju povezivanje sa Android i Apple uređajima. Na spisku opcija se sada nalaze JBL ozvučenje, grejanje vetrobranskog stakla, bežično punjenje telefona, grejanje prednjih i zadnjih sedišta, hlađenje!? prednjih sedišta, puna LED svetla, električno otvaranje prtjlažnika kod karavan karoserije…

Pored 7 vazdušnih jastuka, Ceed se isporučuje sa širokim spektrom serijskih i opcionih sistema za pomoč u vožnji koji sada uključuju i sistem koji automatski prepoznaje opasno preticanje i vraćanje vozila u kolonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here