Volkswagen predstavio brzi punjač

0
233

Volkswagen je prikazao brzi punjač baterija električnih automobila čiju upotrebu planira od sledeće godine. Nemački gigant nije prva kompanija koja se upustila u razvoj brzog punjača, ali jeste prvi veliki proizvođač automobila koji je to učinio.

Glavna korist koju Volkswagen vidi od ovog mobilnog aparata za gradove ili kompanije je mogućnost da on bude postavljen gde god je to potrebno. Na taj način može da se ispita više lokacija koje odgovaraju vozačima, da bi se utvrdila koja je najbolja za postavljanje stalne infrastrukture.

Mobilni brzi punjač funkcioniše po istom principu kao eksterni punjači baterija mobilnih telefona. Punjač ima kapacitet od 360kWh i može da napuni 15 električnih automobila. Vreme punjenja je oko 17 minuta kada je akriviran mod brzog punjenja, saopštio je Volkswagen.

Kada količina energije u punjaču padnje na manje od 20%, operator može jednostavno da zameni tu jedinicu novom, potpuno napunjenom. Volkswagen navodi da se aparat može permanentno priključiti na mrežu snagom do 30kW. U tom slučaju, stanica se istovremeno puni i isporučuje energiju električnim automobilima. Ukoliko se stanica priključi na izvor obnovljive energije, postiže se neutralnost u pogledu emisije CO2.

Prva ovakva mobilna stanica počeće da se koristi u Volfsburgu tokom 2019. godine, a Volkswagen planira da u 2020. godini instalira ove jedinice i u drugim nemačkim gradovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here