Subaru priprema novu verziju WRX STI

0
291

Subaru je najavio premijeru nove verzije modela WRX STI na Sajmu automobila u Detroitu. Specijalni model sa iznakom S208 do sada je bio rezervisan za japansko tržište, a Sjedinjene Američke Države će biti prva strana zemlja u kojoj će se ovaj automobil prodavati.

Iako je automobil iz ovog snimka kamufliran, očigledno je da će biti čvršći, žešći i agresivniji, sa širim blatobranima i naglašenim zadnjim krilom upoređenju sa regularnim WRX. Prednji kraj izgleda isto kao kod japanskog S208, kao i BBS felne od 19 inča.

U Japanu modeli sa ovom oznakom dobijaju prerade motora i nešto više snage iz dvolitarskog turbo rednog četvorocilindričnog agregata. Domaći S208 trenutno raspolaže sa maksimalnih 320KS pri 8000 obrtaja, što je 25KS više od evropskog WRX STI sa 2,5 litarskim motorom iz završne serije (Final Edition). Još nije potvrđeno koji će motor koristiti američki model.

Aktuelni S208 u Japanu ima i novi sistem ubrizgavanja vode za interkulere, sličan rešenju u najnovijem Porscheu 911 GT2 RS, ali kod Subarua njegov rad se ne reguliše automatski nego manuelno, preko poluge iza upravljača.

S208 ima i prerađenu šasiju i viljuške ogibljenja, nove Bilstein opruge i podesive prednje amortizere, jače Brembo kočnice i poboljšani mehanizam upravljanja. Paket je kompletiran lakšim karbonskim krovom, tanjim Recaro sportskim sedištima i aktivnom raspodelom obrtnog momenta.

Za tržište SAD najavljena je oznaka S209, što nagoveštava nešto drugačije specifikacije. Premijera je zakazana za 14. januar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here