McLaren P1 GTR u Senna bojama

0
289

Odelјenje McLarena za specijalne operacije predstavilo je ekskluzivni P1 GTR u Senna bojama karoserije. Dizajn je inspirisan MP4/4 F1 trkačkim vozilom kojim je legendarni brazilski vozač osvojio prvi šampionat pre 30 godina.

Detaljan rad na specijalnom P1 GTR trajao je tri godine. Na karoseriji nisu korištene folije ili nalepnice nego farba na karbonskim panelima. Samo na taj posao potrošeno je 800 radnih sati.

Vlasnik automobila poželeo je (i dobio) toplotni štit od 24-karatnog zlata, što je element pozajmljen iz F1, potom poklopac motora marke Lexan i modifikacije prostora za agregat, po kojima je ovaj P1 GTR unikatan.

Promenjeni si u aerodinamički elementi na karoseriji, sa novim spliterom, krilcima i usisnicima koji olakšavaju strujanje vazduha oko karoserije. Dodato je i  veće zadnje krilo, što je rezultovalo povećanjem vertikalne sile koja pritiska vozilo na stazu.

Jedinstveni P1 GTR u kabini je dobio Senna trim, sa upravljačem koji je presvučen alkantarom. Automobil neće moći da se registruje za obične puteve, pa je ovo više demonstracija veština McLarenovog specijlanog odelјenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here