Porsche Cayman i Boxster u T varijanti

0
339

Porsche je predstavio nove T varijante modela 718 Cayman i 718 Boxster sa nižom, više sportskom šasijom, koja je do sada bila rezervisana za modele sa oznakom S i ostalim poboljšanjima koja rezultuju boljim performansama.

Novi modeli koriste dvolitarski redni motor sa četiri cilindra iz baznog Caymana i Boxstera u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem. Automobili su niži za 20mm od regularnih modela.

Motor proizvodi 300KS i maksimalni obrtni momenat od 380Nm i omogućava ovim automobilima ubrzanje od 0-100km/h za 5,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 274km/h. Oba modela teška su 1350kg.

Oznaka T je skraćenica za Touring, što Porsche koristi za modele sa “dinamičnim performansama”.

Izmene obuhvataju nove dinamičke nosače menjača i aktivne nosače pogonskog sklopa, a Porsche tvrdi da to poboljšava preciznost i stabilnost. Tu je i sistem vektorske raspodele obrtnog momenta sa mehaničkim blokirajućim diferencijalom na zadnjoj osovini i PDK transmisijm sa dva kvačila na listi opcija.

Ostale izmene obuhvataju skraćene stepene prenosa, titanijumski sive aluminijumske felne od 20 inča i Sports Chrono paket. Radi smanjenja težine nijedan model nema multimedijlani sistem, a na njegovom mestu je prostor za odlaganje predmeta. Kupcima je ostavljena mogućnost da dobiju i multimediju bez dodatnog troška.

T modeli se spolja razlikuju od ostalih po sivim kućištima retrovizora sa logoima i centralno smeštenim dvostrukim hromiranim cevima izduvnog sistema.

Odlike enterijera su crne ručke na vratima i elektronski podesiva sportska sedišta sa logom 718 na naslonima za glavu. Kabina je opremljena i GT sportskim upravljačem sa odgovarajućim logom na instrument tabli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here