McLaren 720S Spider

0
168

McLaren je lansirao kabrioletsku verziju modela 720S sa sklopivim krovom od karbona. Prve isporuke očekuju se u martu sledeće godine, a cena automobila je 237.000 funti.

720S Spider preuzima četvorolitarski V8 motor sa dva turba iz kupea, koji proizvodi 720KS. Karbonski krov sklapa se za 11 sekundi, a McLaren trvdi da je to rekordno kratko vreme u svetu superautomobila. Krov se sklapa ili podiže do brzine od 50km/h.

Savremena krovna konstrukcija od karbonskih vlakana znači da je masi automobila dodato samo 49kg u odnosu na kupe. Težina kabrioleta bez radnih tečnosti je 1332kg, što je, radi poređenja, manje za 88kg od Ferrarija 488 Spider. Sklopivi krov može da se poruči sa staklenim panelom umesto standardnog karbonskog, a elektrohromatski element brzo prelazi iz stanja zamračenosti u providnost, u zavisnosti od potreba putnika.

720S Spider ima identične performanse kao kupe kada je reč o ubrzanju od 0-100km/h, koje traje 2,9 sekundi. Maksimalna brzina sa podignutim krovom je 339km/h, a sa spuštenim 323km/h. U drugom slučaju vrši se i prilagođavanje položaja zadnjeg aktivnog spojlera radi postizanja optimalne aerodinamike.

Kabriolet je specifičan i po dizajnu “kupola” iza naslona za glave, koje stvaraju utisak linije krova u stilu kupea. U njihovom dizajnu uporebljeno je i staklo da bi se povećala količina svetlosti u kabini i optimizovao protok vazduha oko zadnjeg kraja automobila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here