Italdesign Nissan GT-R50 u ograničenoj seriji

0
392

Nissan GT-R50 biće napravljen u ograničenoj seriji sledeće godine nakon što je impresionirao posetioce Gudvud festivala brzine. Automobil je napravljen povodom obeležavanja 50. godišnjice modela GT-R, ali je zahvaljujući interesovanju potencijalnih kupaca donesena odluka da bude napravljeno 50 primeraka.

Prototip GT-R50 biće prenesen u serijsku proizvodnju bez kakvih izmena, saopštio je Nissan. Proizvodnja će se odvijati u Italdesign fabrici u Torinu, gde se pravi kompletna karoserija.

 

Ovaj specijalni model biće napravljen na istoj platformi kao standardni GT-R, a koristi Nismo tjunirani 3,8 litarski V6 motor sa dva turba. Deklarisana snaga je 710KS. U skladu sa povećanjem snage, pojačan je automatski menjač sa dva kvačila.

Nissan je preradio i ogibljenje i ugradio Bilstein amortizere i veće felne od 21 inča sa odgovarajućim pneumaticima.

Prototip je prikazan u mat sivoj boji sa detaljima u boji zlata, ali će kupci moći da odaberu koju god boju karoserije žele, a isto važi i za enterijer. Ovakav nivo ekskluzivnosti nije previše iznenađujući imajući u vidu cenu koja je bilzu milion EUR (990.000). Na ovu cenu treba dodati opcionu opremu, porez i troškove homologacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here