G Power BMW M5

0
475
NAS SPONZOR

G Power je predstavio tjunerski paket za BMW M5, limuzinu koja i u fabričkim specifikacijama (4,4 litarski V8 motor, 600KS i 750Nm) predstavja ozbiljnu pojavu na putu. Sa ovim izmenama rezultat je skoro ekstreman, pošto se snaga podiže za celih 200KS.

Tjunerski program obuhvata kombinaciju hardverskih i softverskih modifikacija. G-Power je dodao svoj softver za visoke performanse, koji reguliše rad motora. U pogledu mehanike, izvršene su modifikacije turbina, optimizovana su kućišta, povećana je usisna grana, turbine su povećane i izvršene su izmene na kompresoru.

Ove prerade rezultovale su smanjenjem pritiska i temperature u izduvnom sistemu, dok se   istovremeno povećava protok. G Power je dodao i titanijumski izduvni sistem sa karbon-titanijumskim cevima prečnika 100 milimetara.

G-Power BMW M5 ima izlaznu snagu od 800KS i 980Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ubrzanje od 0-100km/h traje samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je 335km/h, što su impresivni rezultati imajući u vidu veličinu i težinu automobila.

G-Power se potrudio da vizuelni utisak bude na nivou performansi. Dodate su kovane Hurricane RR felne prečnika 21 inč po ceni od 7.521 EUR, uključujući pneumatike. Kompletan paket sa ovih slika, sa modifikacijama performansi i izduvne cevi košta 28.663 EUR bez poreza

Prethodni tekstFiat Panda pala na Euro NCAP testu
Sledeći tekst2019 Škoda Scala

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here