Volkswagen ID Buzz Cargo koncept

0
179

Volkswagen je uoči Sajma automobila u Los Anđelesu prikazao koncept ID Buzz Cargo. Ovaj električni kombi je komercijalna verzija putničkog ID Buzz koncepta, koji je prikazan 2017. godine.

Oba vozila najavljuju naslednika legendarnog Microbusa. Putnička verzija električnog kombija trebalo bi da stigne u prodaju 2022. godine. Ukoliko bude dovoljno interesovanja, Volkswagen će ponuditi i serijsku verziju teretnog kombija.

Novi koncept koristi MEB modularnu platformu za električne modele predviđene za masovnu proizvodnju. ID Buzz Cargo ima najdužu vrijantu ove platforme, koja omogućava ugradnju baterije od 111kWh i autonomju veću od 545km. Volkswagen procenjuje da će potencijani kupci serijske verzije češće birati bateriju od 48kWh, koja je dovoljna za 320km vožnje.

Uz pomoć punjača od 150kW, Volkswagen procenjuje da 80% manje baterije može da se napuni za manje od 15 minuta. To znači da vozač može da obavi nekoliko isporuka i potom napuni bateriju dok se vrši utovar robe za sledeću rundu. Solarni panel na krovu može da obezbedi dovoljno struje za dodatnih 15km vožnje po sunčanom danu.

Kombi se pokreće radom jednog motora na zadnoj osovini, koji je povezan sa jednostepenom transmisijom. Maksimalna snaga je 203KS, a najveće opterećenje 800kg. Drugi električni motor može se dodati na prednju osovinu za pogon na svim točkovima.

Konceptualni teretni kombi je neznanto duži od putničkog i raspolaže sistemom za autonomnu vožnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here